Add to Favourites Add to Favourites    Print this Article Print this Article

Σχετικά με τους επιτρεπτούς πόρους συστήματος.

Κάθε πακέτο φιλοξενίας στο shared hosting του δικτύου της Angellight, παρέχεται με ποσοστά επιτρεπτών πόρων συστήματος.

Κάθε πακέτο φιλοξενίας έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ποσοστό επεξεργαστικής ισχύος και μνήμης του server στο οποίο φιλοξενείται. Τα επιτρεπτά ποσοστά πόρων, ελέγχονται από λογισμικό προστασίας των servers από abusing πόρων, δηλαδή από υπέρβαση χρήσης των επιτρεπτών ποσοστών.

Για την επιλογή ενός πακέτου φιλοξενίας, σημαντικό χαρακτηριστικό, εκτός από την επιτρεπτή χωρητικότητα δίσκου και bandwidth, είναι τα επιτρεπτά ποσοστά πόρων συστήματος.

Μια σελίδα μικρής χωρητικότητας αλλά μεγάλης επισκεψιμότητας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί από ένα μικρό starter πακέτο φιλοξενίας όπως το sound.

Σελίδες με μεγάλες απαιτήσεις πόρων και με ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν από πακέτα shared hosting, όπως είναι τα sound, light και ultra, παρά μόνο από mini vps, vps ή dedicated servers.

Τα συστήματα ελέγχου και κατανομής των πόρων ενημερώνουν αυτόματα τους χρήστες που υπερβαίνουν τους επιτρεπτούς πόρους, μέσω e-Μail και μπορεί να διακόψουν αυτόματα ένα πακέτο φιλοξενίας το οποίο κάνει abusing σε βαθμό crashing των υπηρεσιών του server.

Σκοπός των συστημάτων διαχείρισης πόρων, είναι η προστασία του up time και της υψηλής ποιότητας υπηρεσίας για όλα τα πακέτα φιλοξενίας που είναι εγκατεστημένα σε ένα server.

Όλα τα πακέτα shared hosting, είναι αναβαθμίσημα, χωρίς down time, οποιαδήποτε στιγμή, σε vps ή dedicated server.

Για παράδειγμα, μια ιστοσελίδα αρχίζει ως blog και φιλοξενείται σε ένα πακέτο φιλοξενίας sound. Μετά από λίγους μήνες και ενώ η επισκεψιμότητά της έχει δεν έχει αυξηθεί πολύ, ο administrator της αποφασίζει την προσθήκη photogallery και χρειάζεται περισσότερη χωρητικότητα δίσκου. Μας ζητάει την αναβάθμιση σε ένα πακέτο φιλοξενίας light το οποίο παρέχει περισσότερη χωρητικότητα και bandwidth. Το site γίνεται γνωστό και η επισκεψιμότητά του αυξάνεται τόσο ώστε να μην αντιστοιχεί σε shared hosting.

Ο διαχειριστής του, ζητάει την αναβάθμισή του σε mini vps Angellight. Μετά από μήνες η σελίδα γίνεται τόσο γνωστή ώστε η επισκεψιμότητά της να αυξηθεί ραγδαία. Τα posts του blog ανεβαίνουν εκθετικά και ο διαχειριστής αποφασίζει να προσθέσει live streaming video και να παρέχει δωρεάν e-Μail στους χρήστες του blog. Ο διαχειριστής μας ζητάει την αναβάθμιση σε dedicated server με παροχή πρόσθετων υπηρεσιών back up.

Κάνοντας πιο αντιληπτή την έννοια του abusing των επιτρεπτών πόρων, σας θέτουμε το ερώτημα του τι θα συνέβαινε στον προσωπικό σας υπολογιστή, αν ενεργοποιούσατε ταυτόχρονα 10 videos στην επιφάνεια εργασίας σας. Η πιθανότερη εξέλιξη θα ήταν το crash της υπηρεσίας αναπαραγωγής video και κατ’ επέκταση το πιθανό crash του συστήματος. Οι servers που χρησιμοποιούνται για φιλοξενία στο δίκτυό μας, μπορούν να αναπαράγουν, χωρίς πρόβλημα, πολλές δεκάδες videos ταυτόχρονα αλλά όχι για κάθε χρήστη ξεχωριστά.

Αν περισσότεροι χρήστες σε ένα server ενεργοποιήσουν ταυτόχρονα live streaming ή υπηρεσίες με υψηλές απαιτήσεις πόρων, θα προκληθεί crash υπηρεσιών.

Για την επιλογή του κατάλληλου πακέτου φιλοξενίας για την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να συζητήσετε τις ανάγκες της σελίδας σας με έναν από τους εκπροσώπους της Angellight πριν από την παραγγελία.

Was this answer helpful?

Also Read